Asuntosijoittaminen

Asuntoihin sijoittaminen on varmasti yleisin tapa sijoittaa rahaa. Monet suomalaiset harrastavat ehkä tietämättäänkin asuntosijoittamista, kun he hankkivat asuntoa omakseen. Sijoituskohteena asunnot ovat hyvin riskittömiä, koska niiden arvo ei alene yleensä kovinkaan radikaalisti.

Sijoittajan näkökulmasta asuntosijoittamisen tuotto tapahtuu vuokratuloilla. Usein myöskin asunnon hankinnassa on käytetty asuntolainaa, jolloin vuokralla maksetaan lyhennyksiä ja sijoitus maksaa itsensä takaisin ajan kanssa.

Asunnon arvot ovat nousseet pitkällä aikavälillä kokoajan, joten asuntosijoittaja voi päästä hyötymään myös arvonnoususta pitkällä aikavälillä, jos asunnon haluaa myydä joskus.

Asuntosijoittamisen riskit

Sijoitusasunnossa on muutama suuri riski. Asunnon arvo voi laskea esimerkiksi kalliin remontin myötä. Kannattaa siis tarkistaa, onko hankittavaan asuntoon tulossa suuria remontteja lähiaikoina. Myös huono ja huolimaton vuokralainen voi käsitellä asuntoa huonosti, jolloin arvo voi laskea radikaalistikin. Ole siis tarkkana vuokralaisen hankinnassa. Asunnon sijainti voi olla myös riski, kun asuinalueen imago vaikuttaa siihen, haluaako kukaan tulla vuokralle asuntoon ja millä hinnalla.

Asuntojen hintoja voit tarkastella alueittain osoitteesta asuntojen.hintatiedot.fi

Asuntoihin voi sijoittaa myös rahastojen kautta. Lue lisää asuntorahastoista.