Katsaus eToroon (2020)

EToro on alusta, jossa sinulla on mahdollisuus sijoittaa osakkeisiin, indeksirahastoihin, valuuttoihin, salaustekniikkaan, ETF-rahastoihin, ja hyödykkeisiin. Jos haluat aloittaa osakekaupan, eToro on yksi parhaista alustoista, koska et maksa siellä välitysmaksua.

Se on sosiaalinen kaupankäyntiympäristö, mikä tarkoittaa, että voit nähdä, miten muut käyvät kauppaa ja mihin kohteisiin muut sijoittavat. Voit myös kopioida menestyviä sijoittajia CopyTradingin kautta.

etoro-logo

Aloita tästä: Luo profiili 5 minuutissa.

Löysit todennäköisesti tämän arvion, koska  haluat aloittaa sijoittamisen ja luoda profiilin. Kehotamme sinua luomaan profiilin ennen tämän artikkelin lukemista. Tilin avaamiseen menee 5 minuuttia.

EToron logo

Luo tili eToroon

  1. Siirry eToro-verkkosivustoon
  2. Täytä tietosi ja napsauta “Aloita ostokset”
  3. Vahvista sähköpostisi
  4. Valitse ohjauspaneelissa Tallettaa rahaa.
  5. Talleta rahaa tilillesi pankkikortilla, PayPalilla tai pankkisiirrolla. Minimitalletuksen määrä on 200 dollaria.

Kuinka aloittaa sijoittaminen eToron avulla

Mitä maksan palvelusta eTorolla?

ETorossa ostat osakkeita ilman välityskustannuksia. Tämä tekee eTorosta halvimman paikan ostaa osakkeita. Siksi suosittelemme myös amerikkalaisten osakkeiden ostamista eTorolta. 

Tästä johtuen maksat hieman korkeamman hinnan ostaessasi. Kun myyt, saat hieman alhaisemman hinnan. 

Kun teet vipuvaikutteisen sijoituksen eTorossa, maksat päivittäisen palkkion. Samoin maksat myös palkkion ostettaessa indeksirahastoja. 

EToro on yksi halvimmista alustoista, joilla voi käydä kauppaa. 

Investointimahdollisuuksia

ETorolla on monia sijoitusmahdollisuuksia. Kun kyse on aktiivisesta osakekaupasta, eToro on jännittävä alusta, jolla on osakkeita 14 pörssistä ympäri maailmaa. Osakkeita on helppo löytää ilman välityskustannuksia.

Palvelu on käyttäjäystävällinen ja läpinäkyvä ja sinulle ilmoitetaan myös, liittyykö ostamiseen mitään lisäkustannuksia. Vain CFD-kauppojen kohdalla maksat palkkion kaupoista päivittäin.

EToro: sijoittaminen ja säästäminen

EToro-osakkeita on helppo ostaa. Voit valita pörssin tai toimialan, tai etsiä tiettyä osaketta, jos haluat esimerkiksi ostaa Amazonin osakkeita. 

Osta varastossa

Kaikkia osakkeita ei voi ostaa eri pörsseissä, mutta uusia osakkeita lisätään jatkuvasti. Esimerkiksi New Yorkin pörssissä voit ostaa 600 osaketta. Tärkein syy eToron valitsemiseen on, että voit ostaa osakkeita ilman välitystä. 

Netflixin osakkeet

Täällä voit ostaa Netflix-osakkeita.

Tämä tarkoittaa, että jos päätät ostaa 1000 dollaria X1: ltä, niin omistat Netflixin 1000 dollaria. Vestan kanssa ostat aina CFD: n. Joten vaikka ostat rahalla, jolla sinulla on varaa, et omista omaisuutta. Jos valitset X1 Vestassa ja Netflixissä, päivittäinen palkkio muuttuu 0 dollariksi. eli Maksat päivittäisen maksun vain, jos käytät vipuvaikutusta eTorossa. Koska ostat ilman vipuvaikutusta, niin ostat osakkeita ilman välitystä.

Löydät eTorosta myös useita analyyttisiä työkaluja, jotka löydät kaavion alapuolelta. Jos olet aktiivinen sijoittaja tai omistautunut päiväkauppias, analyyttiset työkalut ovat parhaita ystäviäsi.

ETF

Tämän artikkelin kirjoittamisen jälkeen löydät eTorosta 145 ETF-rahastoa. Kuten osakkeillakin, voit käydä ETF:llä kauppaa ilmaiseksi. 

Jos haluat sijoittaa ETT: hen eTorossa, voit käyttää analyyttisiä työkaluja ja muuten suosittelemme, että googletat rahaston saadaksesi lisätietoa.

Pieni näyte iShares MSCI ACWI ETF -salkusta.

Voit helposti koota oman portfolion eToroon, koska et joudu maksamaan välitystä osakkeiden ostosta ja myynnistä. Kun aloitat sijoittamisen, voit käyttää monia ETF-yrityksiä nähdäksesi, miltä heidän portfolionsa näyttää. Heillä olisi myös oltava tietoa siitä, mikä heidän strategiansa on. Tällä tavalla voit löytää heidän kanssaan paljon vapaata tietoa.

Valuutat

Sinulla on myös mahdollisuus sijoittaa valuuttoihin eToron kautta. Valuuttakauppa toimii eri tavalla kuin esim. osakekauppa. Valuuttakaupassa kilpailet toista valuuttaa vastaan.

valuuttakaupan

Monet aktiiviset sijoittajat ja päiväkauppiaat pitävät valuuttakaupasta. Valuuttakaupoissa on se etu, että voit panostaa eri maihin. Jos esimerkiksi uskot, että Englannin talous tulee kasvamaan, voit ostaa Forex-indeksin eTorosta. 

Jos haluat aloittaa valuuttasijoitusten tekemisen, suosittelemme, että et aloita vipuvaikutuksella. 

Indeksit

Indeksirahastot ovat erityisen suosittuja pitkäaikaisten sijoittajien keskuudessa. Varsinkin SP500 on suosittu valinta, koska Warren Buffett on sen suuri fani. Buffett on toistuvasti todennut, että SP500 on yksi parhaimmista sijoituskohteista.

ETorossa voit sijoittaa 13 eri indeksirahastoon. Indeksirahastoihin on hyvä sijoittaa, jos uskot koko talouden kasvavan. 

Kryptovaluutat

Tämä on yksi niistä asioista, joka tekee eTorosta uskomattoman jännittävän. Tällä hetkellä voit vaihtaa 15 eniten käytettyä kryptovaluuttaa eTorossa. Tunnetuimpia ovat Bitcoin, Ethereum ja Ripple.

Kaupankäynti Bitcoinin kanssa on yhtä helppoa kuin osakekauppa. Kun ostat kryptovaluuttaa ilman vipuvaikutusta eTorossa, et maksa mitään välitysmaksuja ja sinä itse omistat kyseisen kryptovaluutan.

Hyödykkeitä

Monet sijoittajat sijoittavat kultaan, koska sen arvo pysyttelee tasaisena. Kuten muidenkin hyödykkeiden, myös kullan arvo voi kääntyä ylös ja alas nopeasti.

CFD-kaupan avulla voit sijoittaa hyödykkeisiin.

CFD-kaupan avulla voit sijoittaa hyödykkeisiin.

ETorossa kaikki hyödykkeet perustuvat CFD: en, joka on melko yleinen useimmissa kauppapaikoissa. Voit sijoittaa esimerkiksi öljyyn, kultaan, hopeaan, kupariin, maakaasuun ja platinaan.

Aivan kuten indeksissä tai valuutoissa, voit hyödykkeisiin sijoittaminen on kannattavaa, jos talouden yleinen suuntaus on selkeä.

Sijoitusopas: Mitä minun pitäisi aloittaa?

Sinun kannattaa ostaa jotain, josta tiedät jo jotain tai josta haluat oppia lisää. Suurin osa aloittelevista sijoittajista aloittaa osakkeiden oston eTorosta, jossa voit ostaa osakkeita ilman välitystä ja kokeilla sijoittamista.

Kehotamme hajauttamaan riskit useille osakkeille. Jos haluat olla sekä pitkäaikainen että aktiivinen sijoittaja, voit ostaa 50% indeksirahastosta, kuten SP500, ja sijoittaa loput osakkeisiin.

Päiväkauppiaita kehotamme varaamaan rahaa hyödykkeisiin ja valuuttoihin, jotta saat käsityksen niiden toiminnasta. Tämä pätee ostoksiin eToron ja muiden kauppapaikkojen kautta.

EToron suosituimpia osakkeita ovat Apple, Amazon, Aakkoset (ennen Googlea), Facebook ja Netflix. On hyvä ratkaisu saada nämä 5 osaketta osaksi salkkuasi. 

Sama pätee kryptovaluuttoihin. Täällä voit tehdä Bitcoinista ja Ethereumista osan portfoliotasi.

Jos sinulla on halu ryhtyä päivämyyjäksi tai olla aktiivisempi sijoittaja, eToro on loistava alusta, koska et maksa välityskustannuksia. Tämän avulla voit tehdä monia kauppoja ilman, että joudut maksamaan turhia välityspalkkioita.

Kun olet selvittänyt, mihin haluat sijoittaa eTorossa, napsautat vain osakkeen nimeä.

Voit ostaa omenavarastoja.

Osta osakkeita nopeasti avoimen kaupan avulla.

Useimmat aloittavat yksinkertaisesti ja ostavat osakkeita markkinahintaan. Aktiivinen sijoittaja käyttää osto-ominaisuutta tietyllä hinnalla eTorossa, joten he saavat aina parhaan mahdollisen hinnan. He käyttävät ominaisuutta myös myydessään osakkeita. 

Näin heidän käyttöliittymänsä toimii

EToro on yksi markkinoiden parhaista ja yksinkertaisimmista alustoista. Kuten olette jo nähneet, osakkeiden, kryptovaluuttojen, valuuttojen, hyödykkeiden, ETF:n tai indeksin ostamiseen ei mene kauaa. 

EToron sosiaalisen kaupankäynnin konsepti tekee siitä todella hyvän kauppapaikan, jossa voit oppia sekä asiantuntijoilta että muilta sijoittajilta.

Seurantalista

Voit luoda lisää tarkkailulistoja eTorossa. Tarkkailukohteiden ei tarvitse olla jotain, johon olet jo sijoittanut. Luetteloita käytetään, jos löydät kiinnostavan kohteen, mutta et ole vielä valmis investoimaan siihen.

Tarkkailuluettelo, jotta voit seurata varastoja.

Hyvä puoli tarkkailulistan käyttämisessä on, että se tarjoaa hyvän yleiskuvan kaikista kohteista, joihin olet kiinnostunut sijoittamaan. Voi olla, että uskot kohteen olevan mielenkiintoinen, mutta koet, että sen hinta on liian korkea ja haluat seurata, laskeeko se. Salkun monipuolistaminen on sinusta kiinni.

Salkku

Aktiivisella sijoittajalla ja päivämyyjällä on tämä ikkuna auki koko päivän. Täällä voit seurata kaikkia sijoituksiasi. Esimerkissä olemme luoneet nopean virtuaalisen sijoitusprofiilin näyttääksemme, miten se toimii.

Täällä voit nähdä salkun.

Sinulla on nopea yleiskatsaus siitä, onko salkusi voittoja vai alijäämiä. Koska olen juuri luonut eToro-tilini, olen ostanut osakkeet kalliimmaksi kuin voin myydä niitä, ja siksi alijäämiä on jo.

Löydät kaikki ostamasi varat tästä luettelosta. Ylhäältä näet, että olen päättänyt ostaa 20000 SP500: lle ja sisältää useita osakkeita.

Lisäksi voit kytkeä eTorossa käyttöön useita erilaisia ​​indikaattoreita riippuen siitä, kuinka analysoit osakkeitasi.

Täällä voit nähdä koko portfoliosi kaavion.
Täällä voit nähdä varastosi jakauman.

News Feed

Täällä voit seurata, kuinka muut sijoittajat käyvät kauppaa eTorossa. Jos haluat käyttää tätä ominaisuutta, valitse kieleksi englanti, koska englanniksi on paljon enemmän tietoa ja tarjouksia.

Kaupankäynnin markkinat

EToro-kaupankäynnin markkinat

Tavaramerkkien sivut ovat tarkkailuluettelosi ja salkkusi lisäksi eTorossa paikkoja, jossa vietät eniten aikaa sijoittajana.

Täältä löydät kaikki markkinat, joilla voit käydä kauppaa. Yläosassa on yleiskatsaus yleisistä luokista, joilla voit käydä kauppaa. Nämä ovat ne, joita tarkastelimme sijoitusmahdollisuuksien alla.

EToro: n osakkeet toimialoittain

Täällä voit myös jakaa markkinat toimialoittain, mikä pätee myös osakkeisiin. Voit käyttää tätä ominaisuutta, jos haluat sijoittaa tietylle toimialalle, mutta et ole päättänyt, mihin yritykseen haluat sijoittaa.

Samoin voit etsiä osakkeita tietystä pörssistä. Laitat vain tarkkailulistalle kaikki ne osakkeet, joita haluat seurata. Täällä voit luoda erillisen tarkkailulistan seuraamallesi teollisuusluokalle.

CopyTrading – Kopioi menestyneet sijoittajat

Voit kopioida menestyneet sijoittajat eTorossa.

Kyseessä on uusi sijoitusmuoto, jossa sinulla on mahdollisuus sijoittaa samalla tavalla kuin menestyneet sijoittajat. Se on eToron ainutlaatuinen sijoitusmenetelmä, jossa voit kopioida hyviä sijoittajia. 

Tämä on todella hieno ominaisuus, jonka avulla voit kopioida kokeneen sijoittajan portfolion. Jos menestyt, myös muut voivat kopioida portfoliosi ja voit ansaita rahaa tätäkin kautta.

Sivun yläosassa voit lajitella sijoittajia sen mukaan, mihin he sijoittavat ja kuinka suuri heidän tuottonsa on. 

CopyTrading on loistava alusta inspiraation löytämiseksi. 

Sijoita CopyPortfolios-sovellukseen

Voit myös valita sijoituksen eToron CopyPortfoliosin kautta. Se toimii samalla tavalla kuin jos kopioisit muita sijoittajia. Voit kopioida vaikka Warren Buffettin eToron CopyPortfolios-sovelluksen kautta, jos haluat.

Esimerkki salkuista, joihin voit sijoittaa.

Kopiokaupan avulla voit kopioida muita, jos tiedät varmasti, että he ansaitsevat paljon rahaa.

Jäsenkerho

EToron jännittävästä jäsenkerhosta löydät lukuisia luentoja, webinaareja, tutkimuksia, tukea ja ohjeita. Se ei ole sijoitusrahasto, mutta jäsenkerho voi auttaa sinua menestymään.

Kun olet kirjautunut sisään, klikkaa vain “eToro Club”-nappulaa. Saat jäsenyyden automaattisesti, kun saavutat 5 000, 10 000, 25 000, 50 000 tai 250 000 dollarin pääoman.

Hallitse sijoituksiasi eToro-sovelluksesta

Voit sijoittaa ja pitää portfoliotasi silmällä sovelluksen kautta. Myös ns. lomakkosi sijaitsee sovelluksessa. Voit tallentaa kaikki omistamasi kryptovaluutat lompakkoon. Sovelluksen käyttämisen aloittaminen on todella nopeaa: ainut, mitä sinun pitää tehdä, on ladata se.

Esimerkki salkkuista, joihin voit sijoittaa
eToro-tarkkailuluettelo
Portfolio matkapuhelimella

 Kuten yllä olevasta kuvasta voi nähdä, eToro-sovellus on samanlainen kuin selaimesi. Sama koskee tablettia. Tämä tekee vaihtamisen laitteiden välillä uskomattoman helpoksi. On hienoa, että voit seurata markkinoita samalla, kun teet jotain muuta.

Trustpilot: eToro kokemuksia

Etorolla on varsin alhainen luokitus  Trustpilotissa.

Mahdollisia syitä huonoille arvioille:

  • Palautusprosentti. Sijoittajat unohtavat lähettää eTorolle tarvittavat asiakirjat, jonka vuoksi he eivät pysty nostamaan rahojansa (EU:n rahanpesusääntöjen vuoksi)
  • Riskit. Sijoittajat ovat menettäneet rahaa alustalla (sijoittamiseen liittyy aina riski)
  • Asiakaspalvelun pitkät vastausajat
  • Aggressiivinen markkinointi

Palautusprosentti

Sinun tulisi aina lukea huolella kaikki ohjeet luodessasi tiliä eToroon ja lähettää heille tarvittavat asiakirjat. Voit aloittaa kaupankäynnin ilman asiakirjojen lähetystä, mutta et saa nostaa rahaa, jos tiliäsi ei ole vahvistettu. Tämä johtuu rahanpesua koskevista EU-säännöistä. 

Sijoituksiin liittyy aina riski

Sijoittamiseen liittyy riski eikä koskaan ole takeita siitä, että sijoituksesi tuottaa voittoa. Salausvaluuttojen ostamisen riski on suurempi verrattuna osakkeisiin. On tärkeää, että tarkistat aina, kuinka suuri riski sinulla on.

Asiakaspalvelun pitkät vastausajat

EToro on uskomattoman nopeasti kasvava yritys ja tällä hetkellä näyttää siltä, että heidän asiakaspalvelunsa ei ole pysynyt kasvun mukana. Saat viestiisi varmasti vastauksen, mutta vastauksen saamiseen voi kulua jonkin aikaa. 

Aggressiivinen markkinointi

EToro haluaa olla suurin kauppapaikka. Kasvaakseen, on heidän mainostettava itseään ja saatava itsensä mahdollisimman monen sijoittajan tietoisuuteen.

Emme luottaisi eToron saamiin negatiivisiin Trustpilot-arvioihin. Olemme testanneet alustan ja voimme ehdottomasti suositella eToroa 100% varmuudella. Uskomme, että se on luotettava kaupankäyntialusta.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Täältä voit lukea joitain yleisimpiä kysymyksiä eTorosta. Jos haluat jotain lisätä, voit aina jättää kommentin, jotta voimme lisätä sen tähän usein kysyttyyn kysymykseen.

Mikä on eToro?

EToro on johtava sosiaalinen kauppapaikka, jossa voit käydä kauppaa osakkeilla, ETF:llä, kryptovaluutoilla, indekseillä, valuutoilla ja hyödykkeillä.

Tämän lisäksi voit saada hyviä neuvoja myös muilta sijoittajilta.

Kuinka eToro toimii?

Voit käydä kauppaa esimerkiksi osakkeilla, kryptovaluutoilla jne. Samalla se on myös sosiaalinen kaupankäyntialusta, joten voi kopioida muita sijoittajia ja saada paljon hyviä neuvoja.

Kuinka myydä eTorossa?

ETorossa myyntiä kutsutaan “kaupan lopettamiseksi”. Valitset vain osakkeesi (tai minkä tahansa sijoituskohteen) ja suljet kaupan.

Johtopäätös

EToro on johtava sosiaalisen kaupankäynnin alusta. Voit ostaa osakkeita ilman välitystä, josta johtuen se on jo monien sijoittajien ensimmäinen valinta kaupankäyntijärjestelmien suhteen. Jos etsinnässäsi on kauppapaikka vuodelle 2020, suosittelemme eToroa.

Mielestämme kyseessä on hyvä kauppapaikka tavalliselle sijoittajalle että päiväkauppiaalle. Päiväkauppiaat ovat jo omaksuneet eToron, joten jos haluat sukeltaa sijoitusmaailmaan, eToro on hyvä valinta. Voit saada palautetta ja hyviä neuvoja kokeneilta päiväkauppiailta ja jopa kopioida jonkun toisen salkun sisällön itsellesi.

Uskomme vakaasti, että eToro on kokeilemisen arvoinen ja luotettava kauppapaikka.