Sijoituksen suojaaminen johdannaisilla?

Laskevien markkinoiden aikaan moni säästäjä ja sijoittaja miettii päänsä puhki, miten saisi salkun arvon pysymään, vaikka indeksit laskee päivästä toiseen. Rahastot, varsinkin tiettyjä strategioita noudattavat rahastot käyttävät sijoitusten suojaamiseen warrantteja eli johdannaisia.

Nämä pankkiiriliikkeiden ja pankkien tarjoamat sijoitusinstrumentit ovat sidottu johonkin tiettyyn kohde-etuuteen, kuten osakkeeseen. Voit valita haluatko käyttää osto-, vai myyntiwarranttia riippuen siitä uskotko että kohde-etuus nousee vai laskee. Suojaamisessa käytetään siis myynti-warranttia.

Esimerkki:

Sinulla on 1000 kappaletta 10 euron hintaisia osakkeita, eli siis 10 000 euron pääoma. Pelkäät kuitenkin, että osakkeen hinta tulee laskemaan 5 euroon, eli puoleen nykyisestä. Ostat myynti-warrantteja, jotka uskovat hinnan olevan jonain päivänä 5 euroa. Kun osakkeesi laskevat, warranttien hinta nousee ja täten sijoituksesi pysyy vakaana.

Lue lisää warrantti-oppaastamme!

 

One thought on “Sijoituksen suojaaminen johdannaisilla?”

  1. haluaisin tietää noista myyntiwarranteista siis vaikka mul on 1000 osaketta ja osakkeen hinta sillä hetkellä on 10e ja teen myyntiwarrantin joka uskoo osakkeen joskus olevan 5e niin miten kun osakkeet laskee warrantin arvo nousee ja maksaako warrantin tekeminen ? eli siis mihin tämä myyntiwarranti oikeuttaa jos sen arvo nousee jos osakkeet laskee ?

Comments are closed.