bittiraha.fi

Bittiraha

Bittiraha eli kryptovaluutta on ollut viime vuosien kuuma puheenaihe, yleistyvä maksamismuoto sekä kiinnostava sijoituskohde. Tässä kirjoituksessa pureudumme bittirahaan syvemmin.

Bittiraha tulee, oletko valmis?

Vuosikymmenet vierivät ja maailma muuttuu, ennen kaikkea digitalisoituu. Internet on mullistanut tavallisen ihmisen elämän parissa vuosikymmenessä totaalisesti. Nykyään jättiyhtiöt Facebook, Google ja Amazon hallitsevat ihmisten tietoja ja käyvät niillä kauppaa.

Seuraava mullistus on jo alkanut sillä lohkoketjuteknologia valtaa alaa. Lohkoketjuteknologiaan perustuva bittiraha on lyömässä läpi ja kryptovaluuttoja onkin jo satoja, joista tietenkin tunnetuin on ensimmäisen sukupolven bittivaluutta Bitcoin. Bitcoinin jälkeen on lanseerattu kymmeniä ns. toisen ja kolmannen sukupolven bittirahoja.

Mitä bittiraha on?

Nykyisin maksamiseen käytetään verkkopankkia, pankkikorttia sekä käteistä, mutta entäs 10 tai 20 vuoden päästä? Bittiraha saattaa korvata käteisen jo nopeammin kuin arvaatkaan.

Mitäs se bittiraha sitten oikeasti on? Se on kansainvälinen digitaalinen valuutta, jota ei sääntelä viranomaispankit. Bittiraha on toisiinsa lohkoketjuteknologian avulla toisiin verkostoituneiden tietokoneiden ylläpitämä valuutta, jolla ei ole fyysistä muotoa.

Bittirahan edut suhteessa tavalliseen valuuttaan on transaktioiden nopeus. Bittirahalla maksamisesta tullee tulevaisuudessa edullisempaa, koska kolmatta välikättä, kuten pankkia ei tarvita.

Lue lisää kryptovaluutoista.

Lohkoketjuteknologia mahdollistaa bittirahan

Bittiraha perustuu lohkoketjuteknologiaan (engl. Block chain), jonka avulla toisillensa tuntemattomat henkilöt voivat ylläpitää hajautettuja tietokantoja. Edistyksellinen lohkoketjuteknologia mahdollistaa läpinäkyvät ja hajautetut tietokannat. Lohkoketju on matemaattisista algoritmeistä koostuva jono tai ikään kuin digitaalinen palapeli.

Kryptovaluuttojen lisäksi lohkoketjuteknologia mahdollistaa nyt ja tulevaisuudessa digitaalisten älysopimusten teon, omaisuusrekisterit, äänestysjärjestelmät sekä mahdollistaa tehokkaamman joukkorahoituksen tai omaisuuden myynnin ja ostamisen.

Tiesitkö, että lohkoketjuteknologian ensiaskeleet on otettu jo 1980-luvun alussa? Lue lisää lohkoketjuteknologiasta.

Bittirahaa voi käyttää jo moneen

Bittirahaa eli kryptovaluuttoja voi nykyään käyttää koko ajan enemmän erilaisiin tarkoituksiin. Laajemmin kryptoraha tulee ihmisten arjessa käyttöön arvion mukaan vuoteen 2025 mennessä.

Toistaiseksi kryptovaluutat ovat pääsääntöisesti olleet enemmän sijoituskohteita kuin maksamisen välineitä. Kryptovaluuttasijoittajat ovatkin viime vuosina tehneet muhkeita arvonnousuja omistuksillaan. Osa on myös hävinnyt omaisuutensa kurssilaskun tai hakkeroinnin seurauksena.

On kuitenkin useita verkkokauppoja, jotka ovat ottaneet Bitcoinin (tai jonkin muun kryptorahan) maksuvälineekseen. Tunnetuimpia näistä ovat Shopify, Overstock, Microsoft ja AirBaltic. Myös jotkut nettikasinot hyväksyvät kryptorahan maksuvälineeksi.

Lue lisää Bitcoinin käyttömahdollisuuksista.

Bitcoin suosituin

Selvästi tunnetuin kryptovaluutta on Bitcoin. Vuonna 2008 perustetun Bitcoinin arvo on parhaimmillaan ollut n. 40% koko kryptovaluuttojen yhteisen satojen miljardien kokonaisarvon. Osa pitääkin Bitcoinia synonyyminä kryptorahalle, mutta kryptovaluuttoja on monia muitakin.

Sijoituskohteena Bitcoin on tarjonnut käsittämättömiä tuottoja monille. Esimerkkinä vuonna 2010 tehdyn tuhannen euron Bitcoin-sijoituksen arvo olisi parhaimmillaan ollut jopa 50 miljoonaa euroa. Bitcoinin ja muiden bittikolikoiden arvot heilahtelevat kuitenkin valtavasti, joten kyseessä on erittäin riskialtis sijoitus vaikka tuottomahdollisuudet ovat kuitenkin valtavat.

Kirjoitimme artikkelit myös Bitcoinista sijoituskohteena sekä Bitcoinin louhimisesta.

Mikä on Bittiraha.fi?

Bittiraha.fi on Bitcoinin ostamiseen ja myymiseen kehitetty suureen suosioon noussut palvelu. Bittiraha.fi tarjoaa myös laajasti tietoutta Bitcoinista sekä keskusteluyhteisön aiheesta kiinnostuneille.

Haluatko aloittaa kryptovaluuttojen ostamisen? Tämän suosittelulinkin kautta saat alennetut kaupankäyntikulut 30 päivän ajaksi Coinmotion-palveluun.

Tutustu myös:

bittiraha_coinmotion_banner_fix