CFD-kauppa aloittelijoille (2020)

CFD antaa mahdollisuuden päiväkauppoihin aktiiviselle sijoittajalle. CFD tarkoittaa, että otat yhteyttä välittäjään (kauppapaikkaan), joka tarjoaa CFD-kauppaa.

Yksi ilmeisimmistä syistä, miksi CFD-kauppa on hyvä päiväkauppiaalle, on se, että voit sekä ostaa että myydä ilman, että omistat sijoituskohteitasi. Sinulla on myös mahdollisuus sijoittaa kaikkeen valuuttakaupasta hyödykkeisiin. CFD-kauppa tarjoaa huomattavan määrän sijoitusmahdollisuuksia.

Nykyään on olemassa useita kaupankäyntialustoja, jotka tarjoavat CFD-kauppoja. Suosikkimme on eToro, koska se on hybridi CFD:n ja perinteisen kaupan välillä.

etoro-logo

Mikä kauppapaikka on paras CFD-kauppaan?

Markkinoilla on paljon hyviä kauppapaikkoja, jotka käyttävät CFD: tä. Suosittelemme eToroa, koska se on intuitiivinen kauppapaikka, jossa asiat hoituvat yksinkertaisella tavalla. Tilin luominen vie alle viisi minuuttia.

CFD-kauppa on ainutlaatuinen tapa sijoittaa, koska et omista sijoittamaasi kohdetta, mutta voit silti vaihtaa sitä.

Mikä on CFD-kauppa

Vipuvaikutus on usein CFD-kauppojen yhteydessä esiin tuleva termi. Se käytännössä tarkoittaa, että sijoitat enemmän kuin maksat kaupankäyntialustallesi (välittäjälle), joten et käytä koko sijoittamaasi summaa.

Miten on mahdollista, että sijoittaja voi vaihtaa omaisuutta, kuten osakkeita, valuuttoja, hyödykkeitä, tai salausvaluuttoja omistamatta niitä? Tämä onnistuu, koska välittäjä ja sijoittaja ovat molemmat vahvistaneet, että kyseessä on aktiivinen sijoituskohde ja että sillä on tietty arvo.

Tämän lisäksi sinun on seurattava omaisuuden kulkua. Jos esimerkiksi ostit Applen osakkeet tällä tavalla, et omista Apple-osakkeita, mutta pystyt silti seuraamaan uutisia siitä, miten sijoituksesi menee, koska CFD-kauppasi on sidottu Applen osakkeisiin. 

Kaikilla kaupankäyntialustoilla voit aina nähdä, mitä todella maksat ja mikä on vipuvaikutus. Ilmoitetut marginaalit ovat yleensä arvioita.

Velkaantuminen antaa sinulle mahdollisuuden sekä suurempaan voittoon että alijäämiin CFD-kaupassa. Vipuvaikutuksen fiksu asia on, että voit tehdä useita kauppoja nopeasti ja helposti. Se on erityisen edullista valuuttakaupalla, jossa käydään kauppaa suurilla määrillä saadaksesi pienemmän voiton. 

Kaikilla alustoilla voit ottaa automaattisen myynnin käyttöön, jolloin koko prosessi on melko vaaraton. Lisäksi tällä alalla on otettu käyttöön joitain uusia EU: n sääntöjä yksityisten sijoittajien suojelemiseksi.

Kuinka CFD-kauppa toimii?

CFD-kaupoissa voi käydä kauppaa mistä tahansa. ETorossa tämä tarkoittaa, että voit sijoittaa valuuttoihin, osakkeisiin, indekseihin, ETF-rahastoihin, hyödykkeisiin ja kryptovaluuttoihin.

Sinulla on mahdollisuus lyhentää kaikkia näitä sijoituskohteita ja ostaa niitä kaikkia vipuvaikutuksella.

Katsaus CFD-kaupankäynti eTorossa

Osta / Myy

Sinulla on mahdollisuus joko myydä, tai ostaa. Valuuttakauppa eroaa hiukan muista kaupoista, koska se perustuu euron menestymiseen dollaria vastaan. Joten jos uskot, että eurolla on enemmän arvoa, sinun on ostettava ja muuten myytävä. Ostat, jos uskot hinnan nousevan ja myyt, jos uskot hinnan laskevan.

Aseta hinta

Täällä voit ostaa markkinahintaan tai ostaa toiseen hintaan. Jos haluat eri hinnan, paina vain kohtaa, jossa lukee “HINTA”. 

Määrä

Täällä voit valita, kuinka paljon haluat ostaa. ETorossa syötät marginaalimäärän eli summan, jonka haluat sijoittaa. .

(img: FI eToro purchase page)

Lopeta tappio ja ota voitto kotiin

Tämä on vakiona myös kaikilla kaupankäyntialustoilla. Kun teet ostoksia, voit asettaa automatisoida myynnin ja oston. 

Kuinka sulkea kaupat eTorossa

Kauppojen sulkeminen tarkoittaa CFD-kaupankäynnin lopettamista. Kun ostat, avaat aseman markkinoilla ja kun suljet sen, suljet sen aseman.

(img: FI eToro how to close a CFD-purchase)

Jos haluat, voit myös asettaa sijoitukseesi automatisoidun myynnin.

CFD-kauppa ja päiväkauppa

Päivänkauppiaat käyttävät usein CFD:tä. Päivämyyjänä omistat joskus yhden kohteen vain muutaman tunnin ajan, joskus jopa alle tunnin. Teet useita kauppoja yhdessä päivässä, koska käytät hyväkseen päivän aikana vaihtelevaa valuuttakurssia. Salausvaluutoilla sinulla on mahdollisuus käydä kauppaa 24 tuntia vuorokaudessa, koska ne toimivat hajautetuilla markkinoilla.

Jos joudut vaihtamaan osakkeita pankkisi kautta, et voi ostaa ja myydä nopeasti, koska se tapahtuu yleensä päivittäin. Sinun on kyettävä toimimaan sekunneissa tarvittaessa. Tämä on juuri se mahdollisuus, joka sinulla on CFD: llä.

EToro on hyvä kauppapaikka päiväkauppiaille, koska he voivat käydä joko aktiivista ja passiivista kauppaa. Päiväkauppiailla on tyypillisesti salkullinen sekä pitkäaikaisia, että lyhytaikaisia ​​sijoituksia. 

CFD:n avulla voit siis tehdä sijoituksia kokopäiväisesti. Kun teet pitkäaikaisia ​​sijoituksia, varallisuuden säilyttäminen ja lisääminen tapahtuu ajan mittaan. 

Mitkä ovat CFD-kauppaa koskevat uudet säännöt?

EU: ssa Euroopan arvopaperimarkkinaviranomainen (ESMA) vastaa CFD-kaupan markkinoiden seurannasta. Nykyiset säännöt ovat väliaikaisia ja säännöt muuttuvat ajan myötä. 

Tässä artikkelissa kirjoitamme nykyisistä säännöistä, jotka ovat voimassa 1. elokuuta saakka. Tämä tarkoittaa, että tämän ajanjakson jälkeen voimme palata vanhoihin sääntöihin.

FCA, Financial Conduct Authority, joka hoitaa Yhdistyneen kuningaskunnan taloudellisia yrityksiä, on jo tehnyt säännöistä pysyvän. 

Jotkut tärkeimmistä säännöistä ovat:

  • Vaihteluväli sallittu välillä 30: 1 – 2: 1. 
  • Sulje CFD-kauppa automaattisesti, jos tilisi kokonaisarvo on alle 50% minimimarginaalivaatimuksesta.
  • Tilin negatiivinen suojaus. Jos päädyt miinukselle, välittäjän on katettava summa.
  • Parempi selitys CFD:hen liittyvistä riskeistä. 

Saat lisätietoja uusista säännöistä  ESMA: n verkkosivuilla.

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Voidaanko CFD-kauppoja tehdä ilman vipuvaikutusta?

Kyllä, CFD-kauppa ei tarkoita, että ostat aina vipuvaikutuksella. Tämä tarkoittaa, että et koskaan omista kohdetta, johon sijoitat. ETorossa sinulla on kuitenkin mahdollisuus ostaa CFD-kauppaa vipuvaikutuksella. 

Voinko menettää enemmän rahaa kuin minulla on?

Ei, niin kauan kuin uusia EAMV: n sääntöjä sovelletaan tämä ei ole mahdollista. Katso lisätietoja kohdasta “Mitkä ovat CFD-kaupan uudet säännöt”.

Miksi voin myydä jotain, jota en omista?

Voit myydä, koska CFD on kuin sopimus sinun ja välittäjän välillä. Hyväksyt, että jos hinta nousee, maksat erotuksen. Jos hinta laskee, välittäjä maksaa sinulle uuden hinnan ja hinnan erotuksen.