Kokemuksia nordnetistä

Kun juttelen suomalaisten piensijoittajien kanssa, nousee usein puheeksi osekevälittäjät, välityskulut ja välityspalvelujen toiminta. Kivijalkapankkien hinnoittelu on usein kovin hämärän peitossa, eikä esimerkiksi Osuuspankin sivuilta löytynyt kunnon mainintaa osakeostojen välityspalkkioista.

Omien havaintojeni mukaan suosituin osakevälittäjä on Nordnet. Käytän sitä itsekin. 18-vuotta täyttäessäni päädyin Nordnetin asiakkaaksi selkeän hinnoittelun sekä helpon käyttöliittymän vuoksi.

Omat kokemukseni Nordnetistä ovat olleet positiivisia. Tässä muutama syy:

 • Nordnetin hinnoittelu on selkeää. Ei kuukausimaksuja tai muita kiinteitä kuluja. Osake/rahasto-toimeksiannoista on selkeät hintataulukot.
 • Rahojen tallettaminen Nordnetiin on helppoa. Tavallinen verkkomaksupainike, jonka kautta rahat siirtyvät nordnetiin välittömästi.
 • Hintojen seuraaminen on helppoa selkeän käyttöliittymän vuoksi. Raportteja saa ulos monenlaisia.

Nordnetin hinnoittelu pähkinänkuoressa

Nordnetin hinnoittelu perustuu kaupankäyntipalkkioihin. Et maksa palvelusta kiinteää kuukausimaksua vaan maksat ainoastaan toteutuneista toimeksiannoista. Toimeksianto tarkoittaa sitä, että haluat ostaa tai myydä osakkeita tai warrantteja ja futuureja. Rahastojen kohdalla Nordnet ei peri kaupankäyntipalkkioita, vaan rahastoyhtiö ottaa oman merkintä- ja lunastuspalkkion.

Mietitään hieman tarkemmin osakkeiden osto- ja myyntitoimeksiantojen hinnoittelua. Se hinta, mitä maksat yksittäisestä toimeksiannosta, riippuu siitä kuinka paljon olet tehnyt toteutuneita toimeksiantoja edellisenä kalenterikuukautena. Yksittäisen toimeksiannon (osto tai myynti) hinta, kun toteutuneita toimeksiantoja edellisen kalenterikuukauden aikana:

 • Ei yhtään toimeksiantoa edellisen kalenterikuukauden aikana: 9 € / toimeksianto (tai vähintään 0,2 % toimeksiannon suuruudesta). Toisinsanoen jos ostat 500 eurolla osakkeita, maksat toimeksiannosta 9 euroa.
 • Jos edellisen kalenterikuukauden aikana on toteutunut 1-10 toimeksiantoa: 7 € / toimeksianto (tai vähintään 0,15% toimeksiannon suuruudesta)
 • Jos edellisen kalenterikuukauden aikana on toteutunut 11-50 toimeksiantoa: 5 € / toimeksianto (tai vähintään 0,1% toimeksiannon suuruudesta)
 • Jos edellisen kalenterikuukauden aikana on toteutunut yli 50 toimeksiantoa: 3 € / toimeksianto (tai vähintään 0,06% toimeksiannon suuruudesta)

Luvut perustuu Nordnetin hinnastoon

Hinnoittelusta voi tehdä johtopäätöksen, että mitä enemmän toimeksiantoja tekee, sitä halvemmaksi yksittäinen toimeksianto tulee. Muista myös että kun ostat osakkeet, sinun pitää jonain päivänä myydä ne myös pois.

Oma lukunsa on sitten sijoitusrahastot, joista Nordnet ei itse peri mitään välityspalkkioita. Rahastoissa kannattaa huomioida kuitenkin rahastoyhtiön merkintä- ja lunastuspalkkiot. Suosittelen myös katsomaan Nordnetin omiin superrahastoihin, joissa ei ole ollenkaan merkintä-, lunastus- tai hallinnointipalkkioita!

Millaisia ovat teidän kokemukset Nordnetistä tai muista osakevälittäjistä?

6 thoughts on “Kokemuksia nordnetistä”

 1. Tällähetkellä paras suomalainen osakevälittäjä. Ei kivijalkapankkien riistohintoja ja on edullinen, vaikka ostelisi todella harvoin

 2. Vaikuttaa ensi alkuun halvalta, mutta pinnan alta löytyykin kaikenlaisia maksuja. Osakesijoittajan ei kannata katsoa ainoastaan sitä, että säilytys on ilmainen, kun hinnastossa on kymmenittäin erilaisia maksuja lähes kaikelle, mitä Nordnetissä voi tehdä. Kaikkein pienimpiä kertasijoituksia tekeviä esim. rangaistaan kovimmin; jos ostat vaikka 200 eurolla seitsemän osaketta, maksat siitä euron jokaista osaketta kohti. Saadaksesi oston kulut kuoletettua ja päästäksesi voitolle, pitää osakkeen arvon nousta yli yhdellä eurolla, ja siihen menee todella paljon aikaa. Samoin esim. osakkeiden siirto pois Nordnetistä toiseen vastaavaan säilytysyhtiöön maksaa 40 euroa per osakelaji! Jos sinulla on vaikka 30 eri firman osakkeita ja siirrät ne, maksat 30×40 = 1200 euroa tyhjästä!

  1. Minun mielestäni Nordnetin hinnoittelu on kyllä selkeimmästä päästä. Toimeksiantojen määrä vaikuttaa seuraavan kuukauden hintaan, joka on sitten esimerkiksi 0.2% TAI min 9€, eli eiköhän silloin kannata säästää hieman ja ostaa isompi satsi kerralla. Jos säästät kuukausittain tietyn summan, niin kannattaa käyttää hyväksi niiden tarjous ilmaisista välityspalkkioista. (https://sijoitusrahast.wpengine.com/2013/03/sijoittamista-ilman-valityspalkkioita/)

   Kysyn vaan että kukahan haluaa siirtää osakkeita eri säilytysyhtiöön.

  2. “REINO kirjoitti” “jos ostat vaikka 200 eurolla seitsemän osaketta, maksat siitä euron jokaista osaketta kohti.”

   Missä edes tuohon hintaan, muualla monta kertaa kalliimpaa. Et ainakaan suomalaisissa pankeissa tai nettipalvelussa saa tuohonkaan hintaan.

 3. Ei muuten valittamista, mutta kuinka luotettavan kuvan antaa pankkitoiminnasta esim. tuottoprosenttien väärät arvot ja joidenkin tuottotietojen puuttuminen kokonaan. Asiakaspalvelusta tulee aina sama automaattiviesti että viesti välitetty eteenpäin ja ottakaa yhteyttä jos vielä kysyttävää.

  1. Hyvä kun sanoit. Eiköhän siellä reagoida, jos tulee tarpeeksi negatiivista palautetta

Comments are closed.