nordnet superrahasto

Nordnetin Superrahastot

Nordnetin Superrahastot ovat indeksirahastoja, mutta muista indeksirahastoista poiketen niissä ei ole lainkaan kuluja. Nordnet Superrahasto Suomi on ensimmäinen täysin kuluton rahasto Suomessa.

Superrahastot ovat saaneet valtavaa suosiota ja niihin on pohjoismaissa sijoittanut jo yli 50 000 henkilöä. Kokonaissumma on noussut yli 1,5 miljardiin ruotsin kruunuun.

Mikä on superrahasto?

Nordnetin Superrahasto Suomi on indeksirahasto eli se seuraa Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman osakkeen kehitystä eli OMXH25-indeksiä. Se sijoittaa osakkeista saadut osingot uudelleen. Rahasto ei siis jaa osinkoja vaan tuotto perustuu rahaston arvonkehitykseen.

Nordnetin Superrahastot kuten muutkin indeksirahastot sijoittavat vertailuindeksin mukaiseen osakekoriin eli ne ovat ns. passiivisia rahastoja, koska ne eivät ota osakekohtaisia näkemyksiä.

Superrahasto Suomen lisäksi Nordnetilla on vastaavanlaiset superrahastot myös Tanskan, Norjan ja Ruotsin pääindekseille.

Täysin kuluton indeksirahasto

  • Merkintä- ja lunastupalkkio 0€
  • Kaupankäyntipalkkio 0€
  • Hallinnointipalkkio 0€

Nordnetin Superrahasto Suomi on siis täysin kuluton.

Miten rahasto voi olla täysin kuluton?

Saattaa kuulostaa epäilyttävältä, että rahasto ei peri ollenkaan kulua, koska rahastojen ansaintalogiikka perustuu juuri kuluihin.

Superrahastot ovat Nordnetilla puhdas markkinointikeino, jolla he houkuttelevat uusia asiakkaita. Nordnet toivoo, että säästämisen superrahastoihin aloittaneet henkilöt sijoittavat myös muihin Nordnetin tuotteisiin.

Muihin pohjoismaihin sijoittavista superrahastoista Nordnet perii valuutanvaihdosta aiheutuvan 0,25%:n valuutanvaihtokulun.

Tutustu lisää ja aloita kaupankäynti Nordnetin Superrahastoilla.

Mihin superrahastot sijoittavat?

Superrahastot sijoittavat siis pohjoismaiden osakeindekseihin, jotka koostuvat eniten vaihdetuimmista pörssiyhtiöistä. Rahastot jäljittelevät indeksiä siten, että sijoitusten paino vastaa pörssiyhtiöiden painoa kohdeindeksissä. Superrahastot ovat ns. passiivisia indeksirahastoja eli niissä ei ole aktiivista salkunhoitoa kuten esimerkiksi perinteisissä osakerahastoissa.

Suomen superrahasto sijoittaa siis Helsingin pörssin 25 vaihdetuimman yhtiön osakkeisiin. Ruotsin superrahasto sijoittaa 70, Tanskan superrahasto 20 ja Norjan superrahasto 25 vaihdetuimpaan osakkeeseen.

Superrahastot sijoittavat yhtiöistä kertyneet osingot uudelleen, jolloin sijoittaja pääsee pitkällä aikaävälillä hyötymään korkoa korolle -vaikutuksesta, koska veroja ei tarvitse maksaa osingoista ollenkaan.

Kuukausisäästäminen Nordnetin superrahastoon

Nordnetin Superrahastot sopivat erittäin hyvin pitkän aikavälin kuukausisäästämiseen. Säästämisen voi aloittaa pienilläkin summilla sillä minimimerkintä on 15 euroa per rahasto.

Rahastosäästämisessä pitkällä aikavälillä useiden tilastojen mukaan tärkeimmäksi tekijäksi muodostuu rahaston kulut.

Osakemarkkinoiden keskimääräinen pitkän aikavälin tuotto on noin kuusi prosenttia. Keskimäärin osakerahasto perii ehkä noin 1,5% kokonaiskulua per vuosi. Tämä tarkoittaa sitä, että sijoittajan kokonaistuotoksi tavallisissa osakerahastoissa jäisi keskimäärin vain 4,5%, kun se superrahastoissa pitkällä aikavälillä olisi kulujen verran enemmän eli 6,0%.

Oheisella rahastolaskurilla voit kokeilla laskea yllä olevaa esimerkkiä eripituisilla ajanjaksoilla ja säästösummilla. Huomaa, että mitä pidempi aikaväli, sitä suuremmaksi nousee korkoa korolle -efektin vaikutus.

Rahastolaskuri

Superrahastojen verotus

Nordnetin superrahasto Suomi ei maksa osingoistaan veroja. Tällä on selkeä veroetu pitkän aikavälin säästäjälle. Myöskin ruotsin superrahasto on verovapaa, mutta Tanskan ja Norjan superrahastojen verotus on hieman epäselvempi.

Superrahastoihin sijoittanut henkilö maksaa pääomatuloveroa myynnin yhteydessä mahdollisesta luovutusvoitosta ellei kalenterivuoden kokonaismyynnit jää alle 1000 euron.

Kenelle superrahasto sopii?

Superrahaston minimimerkintä on 15 euroa ja maksimissaan 10 000 euroa päivässä. Rahastot sopivat ja ovat suunnattukin lähinnä piensijoittajille.

Superrahastot sopivat erityisen hyvin pitkän aikavälin säästämiseen vaihtoehtona aktiivisille rahastoille kulutehokkuutensa ansiosta. Ne ovat myös hyvä ja helppo vaihtoehto ensimmäiseksi säästö- tai sijoituskohteeksi. Superrahastot sopivat todella hyvin myös lapselle säästämiseen.

Indeksirahastot eivät sovi kärsimättömille ja nopeita arvonnousuja tavoitteleville henkilöille.

Lue Morningstarin rahastoraportti Superrahasto Suomesta.

Nordnetissa voit tutustua lisää Nordnetin superrahastoihin.

Muut rahastotyypit:

 

 

 

Katso myös: