Nordnet osakkeet: Sijoittajan opas (2020)

Nordnet on Pohjoismaiden suurin verkkovälittäjä. Nordnet tunnetaan alhaisista hinnoista, käyttäjäystävällisestä alustasta ja innovatiivisista tuotteista, jotka tekevät siitä houkuttelevan kauppapaikan.

Jos haluat aloittaa sijoittamisen osakkeisiin tai haluat tietää enemmän heidän monista sijoitustuotteistaan, lue sitten Nordnet-arvosteluamme.

Opas: Luo ilmainen tili 5 minuutissa

Suosittelemme, että luot ilmaisen tilin Nordnetiin.

Voit aloittaa alustan käytön alle viidessä minuutissa.

Nordnet-logo

 1. Napsauta etusivulla olevaa “Tule asiakkaaksi”-nappia.
Napsauta Ryhdy asiakkaaksi

2. Täytä rekisteröintilomake.

Nordnet käyttää CPR-numeroa, jotta he voisivat avata tilisi heti.

Se tarkoittaa myös, että he voivat automaattisesti ilmoittaa tuloistasi SKAT:lle.

Mikä on Nordnet?

Nordnet perustettiin vuonna 1996, ja se on ensimmäinen internetvälittäjä Skandinaviassa. Yhtiö oli aiemmin noteerattu Tukholman pörssissä, mutta nykyään sen omistavat Öhman-konserni ja Nordic Capital.

Toisin kuin useat kilpailijat, Nordnet on päättänyt keskittyä suhteellisen harvoihin markkinoihin sen sijaan, että käyttäisi energiaa tuotekehitykseen. Vuonna 2016 yritys ilmoitti, että alusta oli tavoittanut puoli miljoonaa aktiivista asiakasta ja vain kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 2018, Nordnet saavutti 700 000 asiakasta.

Nordnet oli ensimmäinen reaaliaikaisia ​​pörssejä tarjoava foorumi. Yhtiö on tuonut markkinoille joukon innovatiivisia tuotteita, joita ei ole saatavana muilla alustoilla, kuten Super Fund ja Super Loan. Kuukauden säästöt ovat myös Nordnetille ainutlaatuisia, ja jos haluat sijoittaa indekseihin, tämä on selvästi markkinoiden halvin ratkaisu. 

Nordnetillä on selkeän johtoasema yksityisten sijoitusten suhteen. Yhtiö on laajentanut liiketoimintaansa jatkuvasti ammattimaisille kauppiaille suunnatulla ohjelmistolla ja yksityisellä pankkipalvelulla niille, jotka eivät halua sijoittaa itse.

Nykyään yhtiön liiketoiminta koostuu 3 alueesta: sijoitukset, lainat ja eläkkeet. Vaikka tämän katsauksen painopiste on sijoituksissa, käsittelemme lyhyesti myös muita vaihtoehtoja.

Pääliiketoiminta koostuu sijoittamisesta osakkeisiin ja sijoitusrahastoihin, joissa Nordnet ansaitsee kaupan yhteydessä välitys- ja valuutanvaihtopalkkioita. Lisäksi Nordnetillä on laina-liiketoimintaa. 

Toinen suosittu ominaisuus on kuukausittaiset säästöt. Tällä tavalla säästät automaattisesti joka kuukausi. Valitset summan ja voit sitten sijoittaa summan kuukausittain sijoitusrahastoon ja ETF: iin ilman, että maksat välityspalkkion. 

Hyödyt

 • Alhaiset palkkiot
 • 0 € välityspalkkio sijoitustodistuksille ja ETF: lle
 • Ei talletusmaksuja
 • Monia sijoitusmahdollisuuksia, kuten Super Fund
 • Kuukausittaiset säästöt
 • Jopa 100% alennusvälityspalkkiota sijoitusrahastoista
 • Käyttäjäystävällinen alusta
 • Laaja valikoima opetusmateriaaleja
 • Mahdollisuus oppia muilta sijoittajilta Sharevillen kautta
 • Suomenkielinen asiakaspalvelu
 • Raportoi automaattisesti SKAT: lle

– Haitat

 • Lukuisat vaihtoehdot voivat tehdä siitä vaikeaselkoisen uusille käyttäjille
 • Et voi hankkia Nordnet Equity-säästötiliä

Tilin luominen Nordnetillä on ilmaista, joten suosittelen, että luot tilin ja tutustut rauhassa alustaan.

Nordnet-logo

Nordnet Pension – Ota eläkkeesi hallintaan

Säästä enemmän rahaa eläkeesi asti.

Mitä eläkesäästösi maksavat? Tämä on ehkä outo kysymys, koska eläkkeellä tarkoitetaan säästöä. Sinun ei tarvitse maksaa vuosimaksua pankillesi tai sijoitusrahastollesi ja voit säästää paljon rahaa siirtymällä Nordnet Pensioniin.

Monet maksavat 1–3 prosenttia vuosikustannuksista, ja vaikka tämä ei ehkä kuulosta paljolta, se voi nopeasti kuluttaa eläkesäästösi. Tämä taas tarkoittaa sitä, että joudut jäämään pidempään työmarkkinoille ennen kuin voit jäädä eläkkeelle.

Samanaikaisesti sinulla ei käytännössä ole mitään hallintaa eläkerahastoidesi hallinnasta, ja on suuri ero siinä, kuinka hyvin eläkeyritykset hoitavat säästöjäsi.

Jos haluat hallita eläkesäästöjäsi itse, voit tehdä niin Nordnetin kautta. Täällä voit perustaa tilin eläkkeelle tai säästöille, tai siirtää nykyiset eläkesäästösi Nordnetiin. Voit myös siirtää minkä tahansa pääomaeläkkeen Nordnetille.

Kun säästöt ja talletukset on luotu, saat seuraavat edut:

 • Ei kiinteitä maksuja.
 • Mahdollisuus sijoittaa 0% ÅOP: iin Super Fund-rahaston kautta.
 • Mahdollisuus sijoittaa eläkesäästösi melkein mihin haluat.

Pidän erityisesti Nordnet Pensionista, koska heillä on monia erilaisia ​​tuotteita, joita voit käyttää, ja ne auttavat sinua.

Seuraava kuva on otettu heidän verkkosivustoltaan, jossa selität vähän joistakin heidän sijoitustuotteistaan ​​eläkkeelle siirtymisen yhteydessä.

Nordnet-eläke

Kuten huomaat, he haluavat sinun ymmärtävän omat riskisi.

Voit sijoittaa sekä Nordnet-eläkkeesi, että Nordnet Smart Portfoliosi Nordnetin kuukausittaisten säästöjen kautta.

Nordnet Pension on tehnyt videon siitä, miten eläkkeen siirto tehdään:

💶 Nordnet Super Fund

Maksat Nordnet Superfonden -sovelluksella alhaisen maksun.

Nordnetin eläkesäästöjen käytön etu on, että saat pääsyn Nordnetin superrahastoon. Superrahasto on ainutlaatuinen, koska se antaa sinulle mahdollisuuden sijoittaa indeksirahastoihin ilmaiseksi.

Nordnet rahastot, joita on 4, kattavat eniten vaihdetut osakkeet Suomessa, Tanskassa, Ruotsissa, ja Norjassa. Pitkällä aikavälillä kyse on erityisesti sijoituskustannusten minimoimisesta.

Voit saada todella mukavan lisän sijoitusrahastoosi sijoittamalla pohjoismaisiin osakeindekseihin. 0%:n vuotuisella vuotuisella prosentilla ilman osto-palkkioita voit säästää rahaa.

Koska Super Fund on yksinomaan tarjous eläkeasiakkaille Nordnetissä, et voi sijoittaa Super Fundiin normaalilta säilytystililtä.

Nordnetillä on seuraavat superrahastot:

 • Superrahasto Suomi / Superfonden Finland: seuraa 25 eniten vaihdettua osaketta Helsingin pörssissä.
 • Tanskan Superfonden: seuraa OMXC25 GI -indeksiä (yksikään osake ei edusta yli 20%)
 • Super Fund Norja: seuraa 25 eniten vaihdettua osaketta Oslon pörssissä.
 • Superfonden Sverige: seuraa Tukholman pörssin 70 eniten käytyä yritystä

Kolmella ulkomaisella rahastolla on ero (ts. Ero, jonka Nordnet ostaa ja sen hinnan, joka sinun on annettava osakkeelle), 0,25% sekä ostossa että myynnissä. 

Valuutanvaihto on mahdollista kattaa, mutta se on ainoa kulu, kun osto- ja hallintokulut vähennetään. Tosiaankin, sinun on maksettava myyntivälitys, kun haluat myydä osakkeesi, mutta lopulta säästät silti melkoisesti.

Nordnetin kuukausittaiset säästöt

Lisää vaurauttasi Nordnetin kuukausittaisilla säästöillä.

Super-rahasto ei ole ainoa Nordnetin tuotteista, jossa vältät ostopalkkioita. Vaikka sinulla ei olekaan mahdollisuutta siirtää eläkettä, voit silti hyötyä siitä, että voit säästää osakeosuuksia Nordnetin kautta ja samalla välttää välitystä . Nordnet Monthly Savings on yksinkertainen ja erittäin tehokas sijoitustuote.

Nimi kertoo kaiken. Nordnet Monthly Savings on yksinkertaisesti kuukausittain tapahtuva säästö, joka sijoittaa automaattisesti valitsemallesi pörssilistatuille rahastoille tai ETF-rahastoille. Aloitat valitsemalla kiinteän summan, joka siirretään Nordnet-tilillesi kuukausittain. Määrä on vapaaehtoinen, sen pitäisi olla vain vähintään 500 DKK. Samanaikaisesti valitset, mihin varoihin kuukausittainen summa tulisi sijoittaa (voit valita jopa 4), ja loput tehdään automaattisesti. Maksat normaalin OPP: n jokaisesta valitsemastasi rahastosta sekä myyntivälityksen vain, kun haluat myydä osakkeesi.

Kuukausittaiset Nordnet-säästöt ovat hyvä sijoitusmahdollisuus monista syistä. Ensinnäkin se mahdollistaa riskisi tehokkaan hajauttamisen. Kun ostat sijoitusrahastojen osakkeita ja ETF-rahastot joka kuukausi, tunteesi eivät ohjaa ostoa. Koska osto tapahtuu pidemmän ajanjakson ajan, lopulta ostat usein niin korkean hinnan ollessa alhainen kuin mahdollista, ja siten oston riski on pienempi, kun markkinat ovat korkeimmat.

Samalla se on tehokas ratkaisu sinulle, joka ei välttämättä pysty toimeen ilman paljon rahaa kerrallaan. Psykologisesti useimmilla ihmisillä on paljon helpompaa tehdä tekemättä pieniä summia, jotka vähennetään automaattisesti kuukauden alussa, kuin investoimalla suurelle summalle kerralla.

Ajattele sitä: 500 DKK kuukaudessa ei todennäköisesti tunnu paljon. Yli 20 kuukauden aikana olet säästänyt 10 000 Tanskan kruunua, mutta jos joudut siirtämään 10 000 Tanskan kruunua osakeostoihin kerralla, se tuntuu paljon suuremmalta riskiltä.

Käytän itse Nordnetin kuukausittaisia ​​säästöjä, ja minulle psykologinen vaikutus on ollut melko älykäs – heti kun rahaa ei ole tilillä, minulla ei ole kiusausta polttaa niitä puhtaalla kulutuksella. Lähtökohtana on, että vapaarahastojen kuukausittaisissa säästöissä ei ole kansainvälisiä rahastoja.

Nordnet: kaupankäynti ja alennukset

Päästä eroon kalliista maksuista alennusportaiden avulla

Nordnet antaa jopa alennuksen sijoitusrahastojen kustannuksista, joihin sijoitat. Tästä voi kertyä sinulle mittavia säästöjä.

Tämä alennus antaa sinulle mahdollisuuden sijoittaa esimerkiksi sijoitusrahastoihin, joilla on korkea välittäjäpalkkio. Löydät luettelon Nordnetin verkkosivuilta.

Alla voit katsella verkkoseminaaria Nordnetin Discount Staircase -sivustolla:

Muut sijoitustuotteet Nordnetissä

Palvelu laajentuu jatkuvasti ja saa jatkuvasti uusia mielenkiintoisia sijoitustuotteita. Viimeksi he ovat ottaneet käyttöönsä 100 prosentin alennuksen välittäjäpalkkioista useille sijoitusrahastoille.

Siksi on yhä houkuttelevampaa valita Nordnet kauppapaikkana. Voit luottaa siihen, että luettelo sijoituskohteista tulee pidemmäksi ja pidemmäksi.

Nordnet Smart Portfolios

Älykkäät salkut

Nordnet Smart Portfolios on valmistettu yhteistyössä JP Morgan kanssa ja tämän avulla voit tallentaa automaattisesti. Tavoitteena on, että saat korkeamman tuoton kuin jos sijoittaisit S&P 500:n kaltaiseen indeksirahastoon. Nordnet Smart Portfolios sijoittaa automaattisesti kohteeseen, jolla on paras mahdollisuus tuottaa tuloja.

Nordnet Markets

Sinulla on myös mahdollisuus ansaita rahaa laskevilla markkinoilla shortsien avulla.

Hieman seikkailunhaluisemmalle sijoittajalle Nordnet on juuri lanseerannut Nordnet Marketsin, uuden tuotteen, jolla voit käydä kauppaa todistuksilla ja mini-futuureilla ilmaiseksi. Ainoa vaatimus onn 100 euron minimisijoitus.

Nordnet Super-laina

Superlaina on toinen juuri markkinoille tuotu tuote. Nordnet-superlaina antaa sinulle helpon pääsyn sijoitusvaroihin muuttuvalla korolla. Rahan lainaaminen sijoituksiin on aina omalla vastuullasi, koska tilanne voi muuttua nopeasti.

Superlainattu logo

Mitä Nordnetissä voi tehdä?

Nordnetillä on monia sijoitusmahdollisuuksia.

Nordnetistä löydät osakkeet, ETF-rahastot, sijoitusrahastot, indeksit, futuurit, sertifikaatit ja optiot. Osakkeiden lisäksi, kuten kuvailimme viimeisessä osassa, monet sijoittavat ETF-rahastoihin ja sijoitusrahastoihin. 

Nordnet: sijoittaminen ja osakkeet

Jos haluat käydä kauppaa pohjoismaisilla osakkeilla, sinulla pitäisi olla tili Nordnetissä. Pohjoismaisten osakkeiden lisäksi heillä on myös osakkeita Saksasta, Yhdysvalloista ja Kanadasta.

Voit ostaa osakkeita Nordnetistä joko etsimällä tiettyä osaketta tai valitsemalla päävalikosta ”Pörssi ja markkinat” ja tämän jälkeen “Osakehinnat”. 

Täällä voit nähdä luettelon tanskalaisista osakkeista

Jos haluat ostaa näitä osakkeita, napsauta vain vasemmalla puolella sijaitsevaa Osta-nappia. 

Nordnet on tehnyt osakkeiden ostamisesta uskomattoman käyttäjäystävällisen, nopean ja helpon kokemuksen.

Nordnet-logo

ETF-rahastot

Voit ostaa erilaisia ​​ETF-tuotteita.

Voit valita eri maiden ja alueiden ETF-rahastoja. Voit jopa sijoittaa ETF-rahastoon, joka keskittyy hiilidioksidin alhaiseen kulutukseen. Tämä tarkoittaa, että voit sijoittamalla luoda paremman maailman.

Tämän lisäksi, jos luot kuukausittain säästöjä Nordnetin avulla, voit käydä kauppaa 50 erilaisella ETF:llä joutumatta maksamaan välityspalkkioita. 

Sijoitusrahastot

Löydät myös useita sijoitusrahastoja.

Yllä olevassa kuvassa näet sijoitusrahastojen tyypit, joihin voit valita sijoituksen. Niitä ovat esimerkiksi indeksi- ja hedge-rahastot.

Voit sijoittaa kuukausittaisilla säästöilläsi kaikkiin sijoitusrahastoihin. Kun luot kuukausittaisia ​​säästöjä, näet, mihin 31 sijoitusrahastoon voit sijoittaa automaattisesti joka kuukausi.

Voit myös vaihtaa optioita, sertifikaatteja ja mini-futuureja Nordnetissä. Mini-futuurien avulla voit lyhentää markkinoita ja sijoittaa vipuvaikutuksella. Kaikissa mini-futuureissa on sisäänrakennettu automaattinen pysäytystappio, joka rajoittaa kuinka paljon voit menettää. Mini-futuurit ovat loistava tapa yrittää myydä (shortsit).

Nordnet: säästäminen, talletusmaksut ja hintavertailu

Osakekaupan hintojen vertailu ei ole aina helppoa, koska eri kauppapaikoilla on yleensä aivan erilaisia ​​tapoja laskea hinnat.

Nordnet yrittää tehdä siitä yksinkertaisen ja halvan, mikä korostuu sillä, että niillä ei ole talletusmaksuja . Kaupankäynnin kohteena olevien arvopapereiden hinta riippuu siitä, mistä pörssistä haluat ostaa osakkeita.

Suunnittelu ja alustat

Yksityisen sijoittajan ja ammattimaisen sijoittajan välillä on ero, myös siinä suhteessa, miten he molemmat mieluummin käyvät kauppaa. Monet sijoittajat alkavat tavallisella alustalla Nordnet.dk: ssä tai Nordnetin sovelluksen kautta, joka on yksinkertainen mutta käyttäjäystävällinen. Niille, jotka haluavat enemmän valintaa, Nordnet on luonut ns. Infront-alustan.

Haluan kuitenkin keskittyä tavanomaisiin kaupankäyntijärjestelmiin täällä, koska monet ihmiset vain valitsevat Nordnetin osakekauppaan, koska käyttäjäystävällinen alusta tekee siitä helpon etenkin aloittelijoille. Sijoituksesi on helppo nähdä alustalla.

Täältä 99% käyttäjistä alkaa. käymällä verkkosivustolla nordnet.dk joko heidän tietokoneellaan, matkapuhelimellaan tai tablet-laitteellaan. Käytitkö tietokonetta, tablettia tai matkapuhelinta, sivusto mukautuu näytön kokoon ja saat nopeasti yleiskuvan kaikista eri vaihtoehdoista.

Tällainen alusta näyttää Nordnetiltä.

Nordnet- sovellus Androidille ja iOS: lle

Jos haluat tehdä ostoksia matkapuhelimellasi, voit ladata Nordnet-sovelluksen Androidille tai iOS: lle.

Kaikki toiminnot eivät ole käytettävissä sovelluksen kautta, toisin kuin Nordnetin nettisivuilla. Esimerkiksi teknistä analyysiä varten sinun on käytettävä heidän nettisivuaan.

Kuten kuvasta näet, voit nähdä hintakehityksen ja oman pääoman. Monille sijoittajille sovellus on enemmän kuin riittävä, koska he tietävät jo, mitä osakkeita he haluaisivat ostaa.

Voit ladata Nordnet-sovelluksen Androidille täältä ja iOS: lle täältä.

Shareville – sosiaalinen alusta

Hanki hyviä sijoittajaneuvontaa Shareville-sosiaalisessa ympäristössä.

On etu saada inspiraatiota ja tietoa muilta sijoittajilta. Nordnet perusti vuonna 2011 sosiaalisen alustan nimeltä Shareville, jota tarjotaan lisäominaisuutena Nordnetin asiakkaille.

Sharevillellä on kaksi päätoimintoa, kopiointi ja yhteisö. Kopiokaupan avulla voit seurata muita sijoittajia ja saada ilmoituksen heidän käydessään kauppaa. Yhteisöosa on puhtaasti sosiaalinen verkosto, jossa voit keskustella useista osakkeisiin liittyvistä aiheista, jakaa tietoa ja oppia kokeneemmilta sijoittajilta. 

Voit myös seurata lahjakkaita ja menestyviä sijoittajia. Sharevillen avulla on helppo seurata omaa omaisuuttasi ja mitata muiden sijoittajien tai sijoitusrahastojen menestystä.

Shareville on saatavana sekä verkkopohjaisena alustana että sovelluksena Androidille ja iOS: lle. Kun luot tilin Nordnetissä, saat automaattisesti ilmaisen pääsyn Sharevilleen.

Näin Shareville näyttää kannettavalta tietokoneelta ja tietokoneelta.

Usein kysytyt kysymykset

Mikä on Nordnet?

Nordnet on kauppapaikka, jossa sinä voivat käydä kauppaa osakkeilla, ETF: llä jne. Ne perustettiin vuonna 1996, ja ne omistavat Öhman-konserni ja Nordic Capital. Selvitä, mihin voit investoida Nordnetissä, napsauta tätä lukeaksesi lisää.

Kuka omistaa Nordnetin?

Nordnetin omistavat Öhman-konserni ja Nordic Capital. Adm. Nordnet AB: n johtaja on Anders Danielsson.

De He toimittavat automaattisesti SKAT: lle

Kyllä, he tekevät.

Kuinka nostaa rahaa Nordnetistä?

Valitse ohjauspaneelissa “Omat sivut” ja sitten “Maksu”. Nyt voit nostaa rahasi. Sinulla on oltava tili Nordnetissä, jotta voit nostaa rahat.

Milloin maksat välityksen Nordnetissä?

Maksat välityspalvelun ostaessasi heidän kanssaan. Tanskassa välitys on 0,10% min. 29 DKK / per kaupankäyntiä.

Kuinka ostaa osakkeita Nordnetiltä?

Tämä on melko yksinkertaista, koska sinun on vain luotava tili tilillä Nordnet ja etsit sitten haluamiasi osakkeita. Nyt voit tilata sen. Olemme kirjoittaneet perusteellisen oppaan siitä, napsauta tätä.

Mikä on Nordnetin kuukausisäästö?

Nordnetin kuukausittaiset säästöt ovat loistava tapa säästää automaattisesti joka kuukausi. Valitset indeksirahaston ja Nordnet sijoittaa rahasi siihen automaattisesti kuukausittain.

Onko olemassa Nordnet-osakkeiden säästötiliä?

Ei ole.

Mikä on Nordnet Super Fund/Superrahasto?

Superrahasto on vaihtoehto, jota voit käyttää eläkerahastostasi. Sen avulla voit sijoittaa joutumatta maksamaan välityspalkkiota valituissa indeksirahastoissa.

Mitkä ovat Nordnetin älykkäät salkut?

Nordnet Smart Portfolios on automaattinen sijoitus, joka käy kauppaa puolestasi aktiivisesti. Tällä tavalla seuraat markkinoita joutumatta tekemään mitään itse. Heidän älykkäät portfolionsa on kehitetty yhteistyössä JP Morganin kanssa.

Nordnet Brokerage – mitä se maksaa?

Nordnet-välitys on 0,10% tai min. 29 DKK tavanomaiselta tililtä. Tämä voidaan alentaa 0,05%: iin, jos sinulla on pro-tili. Pro-tili on 40 kauppaa vuodessa. Et maksa mitään talletuksesta Nordnetissä. Lisäksi voit säästää ilman palkkioita Nordnetin kuukausittaisten säästöjen avulla.

Mistä aloittaa?

Nordnet on kauppapaikka, joka arvostaa kaikkia tärkeitä parametreja, kuten tuotteita, hintoja ja helppokäyttöisyyttä. On syytä, miksi kauppapaikka on voittanut palkinnon vuoden osakevälittäjänä 10 kertaa.

Nordnetin helppokäyttöisyys ja kohtuulliset hinnat tekevät siitä hyvän alustan yksityisille sijoittajille.

Nordnet on periaatteessa täydellinen, kun haluat sijoittaa varat osakkeisiin. Olitpa aloittelija vai piensijoittaja, joka haluaa lisätä sijoitusmahdollisuuksiasi, Nordnet tarjoaa paljon mielenkiintoisia sijoitusmahdollisuuksia. Se, mihin käytät kaupankäyntijärjestelmää, riippuu täysin siitä, mikä on sijoitustarkoituksesi.

Sijoituksesi voidaan jakaa useille sijoitustuotteille ja voit tehdä helposti sekoituksen aktiivista ja passiivista sijoitusta Nordnet.dk: ssä, mukaan lukien Nordnet Pension. Kun sijoitat eläkkeesi heidän kanssaan, voit sijoittaa ilmaiseksi Nordnet Super Fundiin. Eläkkeesi suhteen kannattaa myös katsoa sijoitustuotetta Nordnet Smart Portfolios.

Nordnet Monthly Savings on tuote, jota suosittelemme kaikille. Vaikka olisitkin aktiivinen sijoittaja, on hyvä idea levittää sijoituksesi.

Nordnet on hyvä alusta sekä aloitteleville, että kokeneille sijoittajille. Voit testata heidän alustaansa ennen rahan sijoittamista ja suosittelemmekin, että kokeilet Nordnetiä heti.