sijoitusasunnon remontointi

Sijoitusasunnon remontointi

Remontoi sijoitusasuntosi arvonnousua varten

Remontointi sijoitusasunnosta puhuttaessa herättää tunteita – ennen kaikkea kulupuolta ajateltuna. Vaikka se syö sijoitetun pääoman tuottoa lyhyellä tähtäimellä, voi peruskunnostus olla pitkällä aikavälillä hyvä asia. Aihetta voi lähestyä kokonaisvaltaisesta näkökulmasta, minkä takia on hyvä ottaa huomioon myös remonttia puoltavat seikat.

Huonokuntoinen kylpyhuone voi karkottaa parhaat vuokralaiset

Mikäli esimerkiksi keittiö tai kylpyhuone on kuin pommin jäljiltä, voi olla vaikeaa löytää parhaita mahdollisia vuokralaisia. Etenkin kaupungeissa, joissa on vuokralaisen markkinat, kannattaa huonokuntoisten tilojen korjaamista harkita vakavasti. Asunnon houkuttavuus nousee vuokralaisen silmissä huomattavasti, mikäli esimerkiksi keittiö kiiltelee uutuuttaan. Jos sijoitusasuntosi on jo valmiiksi hyvässä kunnossa, uusi keittiö ei välttämättä nosta arvoa remontin hinnan verran.

Sijoitusasunnon remontoinnissa on useita hyviä puolia

Remontointia on hyvä ajatella myös arvonnousun kannalta. Uusi tila vaikuttaa positiivisesti kokonaisuuteen sekä samalla myös kohteen arvoon. Jos taas jostain syystä päädyt myymään asuntoasi, siistissä kunnossa oleva huoneisto näyttää myös ostajakandidaatin mielestä hyvältä. Kaikkein parasta myös on, että remontista koituvat kulut voi myös vähentää verotuksessa. Tämä on todella hyvä uutinen, sillä ilmeen uudistukseen liittyvät kustannukset vähenevät todellisuudessa huomattavasti.

Remontin hyvänä puolena on myös märkätilojen tarkastus ja päivittäminen. Esimerkiksi rikkoutuneet laatat voivat olla vakava uhka rakenteille, mikäli kaakeleiden takana ei ole vesieristeitä. Tämä voi pitkässä juoksussa aiheuttaa kosteusvaurion, mikäli rakenteet rasittuvat liiaksi.

Remontoi mahdollisimman universaalisti

Asunnon uudistamisen yhteydessä on todella tärkeää pohtia sisustusratkaisuja. Etenkin värien käyttäminen voi herättää tunteita. Vaikka esimerkiksi todella räikeä värimaailma miellyttäisi sinua, se ei välttämättä sovellu kovinkaan monen makuun.

Parhaimman lopputuloksen saa käyttämällä ajattomia ja tyylikkäitä ratkaisuja, jotka noudattavat kultaista keskitietä. Tällä tavalla voit miellyttää mahdollisimman monen silmää ja rakentaa kokonaisuuden, joka kestää vuosikymmenien saatossa.

Mistä remonttirahoitusta?

Mikäli sijoitustulosta ei ole vielä kertynyt tarpeeksi pääomaa remontin rahoittamiseen, on hyvä harkita lainaa, jonka voit vähentää myös verotuksessa. Lainaa rahaa luotettavasti Zmarta.fi ja voit saada yhdellä hakemuksella luottopäätöksen yli 25 pankilta ja luotonmyöntäjältä vain parissa minuutissa. Voit hakea vaivattomasti lainaa jopa 60 000 euroon asti.

Lue myös muut asuntosijoittamisen artikkelit: