Sijoitusasunto alle markkinahinnan

Asuntosijoittamisessa on tärkeää pystyä löytämään hyviä kohteita ja maksaa niistä markkinahintaa matalampi hinta. Asuntosijoittamisessa sijoitusasunnon pystyy ostamaan alle markkinahinnan. Kuulostaa ehkä liian hyvältä ollakseen totta, mutta tähän on olemassa useita keinoja ja tätä tapahtuu joka päivä.

Markkinahintaista alhaisempi ostohinta saattaa johtua myyjän tilanteesta tai jostain muusta yksinkertaisesta syystä, kuten hinnoitteluvirheestä. Myös isolta tukkuostajalta voi ostaa sijoitusasuntoja alle markkinahintojen.

Tähän artikkeliin on listattu muutamia keinoja, joiden avulla voi löytää erinomaisia ja alle markkinahintaisia sijoitusasuntoja

Tee ostoilmoitus

Ostoilmoituksen tekemällä tarjoat myyjille mahdollisuuden helppoon ja nopeaan kauppaan. Asunnon myyjä saattaa olla sellaisessa tilanteessa, että asunnosta on päästävä eroon nopeasti ja silloin sinulla on tilaisuus saada hyvät kaupat tekemällä myymisen myyjälle helpoksi. Voi myös olla, että asunnon omistaja haluaa vapauttaa asunnossa kiinni olevat rahat muuhun tarkoitukseen ja jäädä asuntoon vuokralle, tätäkin tapahtuu paljon.

Tee ilmoitus kiinnostavan taloyhtiön ilmoitustaululle, paikallislehteen ja Tori.fi-sivustolle. Kerro ilmoituksessa millaista asuntoa etsit ja miltä alueelta.

Ostoilmoituksen mahdollisuudet piilevät nimenomaan sen hyödyissä asunnon myyjälle. Omistaja säästää välittäjänpalkkion sekä vaivan, kun välttyy asuntojen näytöiltä, siivouksilta ja valokuvauksilta.

Kerää kontakteja

Parhaat sijoitusasunnot eivät päädy julkisille markkinoille vaan niihin on päästävä käsiksi kontaktien kautta. Hyvät kontaktit nousevatkin aktiivisilla asuntosijoittajille pitkällä aikavälillä arvoon arvaamattomaan.

Tavoitteena on kerätä ympärille kiinteistönvälittäjiä, muita asuntosijoittajia, remonttimiehiä, isännöitsijöitä ja pankkihenkilöitä. Esimerkiksi hyvillä välittäjillä on lista ostajista ja parhaat sijoitusasunnot usein myydään ennen julkista myyntiä. Voi olla, että pääset katsomaan asuntoa ennen ensiesittelyä. Pyri löytämään luottovälittäjiä ja kun teet yhden onnistuneen kaupan, sinulle tarjotaan kohteita todennäköisesti jatkossakin.

Soita välittäjiä läpi ja kerro asuntosijoitusaikeistasi. Käy lisäksi aktiivisesti asuntonäytöillä sekä erilaisissa aiheeseen liittyvissä tapahtumissa. Koskaan ei tiedä keneen törmäät ja millaisia mahdollisuuksia eteesi avautuu. Hyviä sijoitusasuntoja ei tipahda nenän eteen, tuo asiaasi esille ja ole aktiivinen.

Aseta hakuvahteja

Hyviä ja alle markkinahintaisia sijoitusasuntoja voi ilman muuta löytää myös julkisista portaaleista. Joskus myyjällä saattaa tulla hinnoitteluvirhe tai edullinen myyntihinta voi johtua myyjän tilanteesta, jolloin alle markkinahintaisen sijoitusasunnon löytäminen on mahdollista.

Oikein makoisat ja alle markkinahintaiset sijoitusasunnot tekevät kauppansa kyllä nopeasti ja muutama tuntikin voi olla liian pitkä reagointiaika. Tämän takia kannattaa asettaa hakuvahteja ilmoittamaan uusista myyntiin tulevista kohteista.

Määritä kriteerit ja aseta hakuvahdit yleisimpiin asuntoportaaleihin. Kannattaa myös tutustua alueeseen sekä neuvottelemaan rahoitus pankin valmiiksi niin pystyt reagoimaan nopeasti. hyvän kohteen osuessa hakuvahtiin.

Hyödynnä määräalennuksia

Asuntosijoittamisessa on niin, että isompaa asuntomäärää ostettaessa saadaan tukkualennus eli usean asunnon nippuostossa yksittäisen asunnon hinta on edullisempi kuin yksittäin ostettuna. Harvalla kuitenkaan on varaa ostaa useampaa asuntoa kerralla. Ratkaisu tähän voi olla yhteisostot kumppaneiden kanssa tai ostaminen tukkuostajan kautta.

Homma toimii niin, että isompi sijoittajataho ostaa ison asuntomäärän, esim. kokonaisen kerrostalon, ja saa siitä määräalennuksen. Sijoittajataho myy kaikki tai osan asunnoista piensijoittajille nopeasti eteenpäin, parhaassa tapauksessa edelleen reilusti alle markkinahinnan.

Haluatko päästä käsiksi alle markkinahintaisiin sijoitusasuntoihin?

Mene osoitteeseen www.asuntosalkunrakentaja.fi ja/tai www.sijoitusasunnot.com ja liity sisäpiiriin, jonka kautta pääset käsiksi alle markkinahintaisiin sijoitusasuntoihin.

Katso muut asuntosijoittamisen artikkelit