Vuokratuottolaskuri

Vuokratuotto kertoo asuntosijoituksen tuoton

Asuntosijoittamisessa asunnon arvonnousulla on merkitystä pitkällä aikavälillä, mutta sijoituskohteen valinnassa asunnon vuokratuotto on keskeisin kriteeri.

Vuokratuotto on asunnosta saatavien nettotulojen (vuokra-hoitovastikkeet-muut kulut) suhde asunnon ostohintaan (=velattomaan hintaan). Vuokratuoton laskentaan on olemassa yksinkertainen laskukaava, joka toimii yllä kuvatulla tavalla.

Vuokratuoton voi myös laskea laajemmin mikä onkin suositeltavaa. Asuntosijoittajan kannattaa laskea aina remontit huomioiva vuokratuotto, koska etenkin vanhoissa taloyhtiössä saattaa olla tulossa kalliita remontteja taloyhtiöön mitkä vaikuttavat sijoituksen kokonaistuottoon. Usein onkin niin, että vanhan kohteen yksinkertaisella vuokratuoton laskukaavalla laskettu vuokratuotto näyttää houkuttelevalta suhteessa uudisasuntoon, mutta yhtiöön onkin tulossa linjasaneeraus, julkisivu- ja kattoremontti lähivuosina.

Vuokratuottolaskureita ilmaiseksi

Asuntosijoitusopas.fi sivustolla on laadukas ja pidemmälle kehitetty suoraan selaimessa toimiva vuokratuottolaskuri, siirry vuokratuottolaskuriin

Asuntosalkunrakentaja.fi sivustolla on myös taloyhtiön remontit huomioiva ammattimainen excel-pohjainen vuokratuottolaskuri, jonka voi ladata omalle koneelle, lataa vuokratuottolaskuri

Katso myös: